Karamollaoğlu: Bu arkadaşlar ABD'ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın dış politika tercihlerini eleştirdi. "Bu arkadaşlar ABD'ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez" dedi.

Karamollaoğlu: Bu arkadaşlar ABD'ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolar kuru karşısında açıklamada bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz” sözlerine tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı, muhalefeti düşmanmış gibi hedef alıyor. Bu mantıkla hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. İktidar ciddiyet ister, tehditle, hakaretle, yeni bir ‘İstiklal Harbi’ yapıyormuş gibi milleti muhalefete karşı kışkırtmakla sorunları çözemezsiniz. Bu anlayışla devam ederseniz birkaç tane yalaka hariç yarın kimse size destek vermez” dedi.

Türkiye’nin dış politikada sıkıştığını ifade eden Karamollaoğlu, iktidarın Irak, Suriye ve Kıbrıs politikalarında hata yaptığını vurgulayarak “Bu arkadaşlar Irak konusunda ABD’ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez. Suriye’de de öyle. Bu arkadaşlar Annan Planını kabul ediyorlar ve Kıbrıs’ı kaybediyorlardı. Allah’tan Rumların gafleti ile Kıbrıs bizde kaldı” ifadesini kullandı.

Erken seçim çağrısını yenileyen Temel Karamolaoğlu, “Artık mızrak çuvala sığmıyor. Türkiyemizin problemlerini çözecek adımları ne yapıp edip atmalısınız. Yoksa siz bunun altında kalırsınız ama zararı milletimiz çeker” şeklinde konuştu.