Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 6 köprümüz var, maliyeti 1,4 milyar dolar olacak

"Haziran sonu itibarıyla ilk köprümüzün temelini atacağız, 6 köprümüz var. 6 köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak." diyen Karaismailoğlu, "2021 yılı Kanal İstanbul için çok hareketli bir yıl olacak." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 6 köprümüz var, maliyeti 1,4 milyar dolar olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde köprülerin temelini haziran ayında atacaklarını belirterek, “6 köprümüz var. 6 köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, “2021 yılı Kanal İstanbul için çok hareketli bir yıl olacak. Hem ülke ekonomisi kazanacak hem stratejik güç sağlayacak. Bu projeyle ilgili bizden bilgi isteyen ülkeler var.” dedi.

TRT Haber’de katıldığı programda, Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, ilerleyen zamanlarda İstanbul’dan bu gemilerin geçemeyeceğine işaret ederek “Beklemeye başlayacak ve sıra olacaklar. Alternatif bir su yolu Kanal İstanbul olduğu için burayı kullanacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.

“2021 ÇOK HAREKETLİ BİR YIL OLACAK”

Kanal İstanbul’un dünyanın en sıralı projelerinden biri olacağını öne süren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Kanal İstanbul’un maliyeti yaklaşık 15 milyar dolar. İhaleye çıkılınca bu rakamlar düşecektir. Genel projeye yük getirmeden bu projeyi yapacağız. Haziran sonu itibarıyla ilk köprümüzün temelini atacağız, 6 köprümüz var. 6 köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak. Yapım sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlayacak. 2021 yılı Kanal İstanbul için çok hareketli bir yıl olacak. Hem ülke ekonomisi kazanacak hem stratejik güç sağlayacak. Bu projeyle ilgili bizden bilgi isteyen ülkeler var. Kendi ölçeğinde dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak. En az 5 yıl sürmesi gerek bir proje gibi gözüküyor. İnşallah bitirip ülkemize kazandıracağız.”

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un kuraklığa yol açacağına ilişkin iddiaları yanıtlayan Karaismailoğlu, “Buradaki kaybedeceğimiz su havzasını yeni yapacağımız 2 barajla çok daha fazlasını İstanbul’a kazandıracağız. İstanbul’u susuzlukla tanıştıran, çöle döndüren CHP, bize su konusunda dersi vermeye çalışıyor. 24 saat akan gürül gürül akan bir suyu kazandıran, barajlar yapan AK Partiye bunu söylemek onların hiç haddine değil.” ifadelerini kullandı.