Karaismailoğlu'ndan '5'li çete' açıklaması: Bizle iş yapan CHP'li müteahhit de var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "5'li çete" olarak anılan firmaları "bakanlığımızla iş yapan binin üzerinde müteahhit var. CHP milletvekili olan müteahhit de var" diyerek savundu.

Karaismailoğlu'ndan '5'li çete' açıklaması: Bizle iş yapan CHP'li müteahhit de var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk TV’de Açık ve Net programında Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

Karaismailoğlu programda, AKP hükümetlerinin ihaleleriyle sürekli semiren ve “5’li çete” olarak anılan Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarına ilişkin muhalefetin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Son 19 yıldır o kadar çok şey var ki. Yüzyıla sığmayacak işler yapıldı. Bunları dezenformasyon için akla hayale gelmeyecek işler. Tutturmuşlar 5 müteahhit. Kamu özel işbirliğinde çalışan 26 firma, bakanlığımızla iş yapan binin üzerinde müteahhit var. CHP milletvekili olan müteahhit de var. Geçmişte CHP’de milletvekili yapmış müteahhitler var. Bu işleri yapabilecek yetkinlikteki bütün firmalar teklif verebilir. O yüzden 5 müteahhit iddialarını reddediyoruz. Bizde müteahhitlik sektörü, mühendislik gelişmelerine bakın. Biz artık mühendislik ihraç ediyoruz. Bu firmalarımızın tamamı yurt dışında milyar dolarlık işler yapıyor. Dünyanın her taraında Türk müteahhitler aranıyor, seçiliyor” dedi.