"Karadeniz’de hükümet dediğin sadece jandarmanın dipçiğinden ibaretti"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karadeniz’de hükümet dediğin jandarmanın dipçiğinden ibaretti. Allah’a şükürler olsun ki bunlar geride kaldı" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için geldiği Giresun’da basın mensuplarıyla buluştu.

Giresun Belediyesi Sosyal Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, partisinin iktidarında yapılanları övüp “Türkiye bu dönemde önemli gelişmeler de yaşadı. Bu gelişmelerden en önemli özgüven kazanmasıdır. Biz onu yapamayız, bunu yapamayız, Türkiye’nin tanklarını, tüfeğini biz yapamayız diye bir aşağılık kompleksi içerisinde hareket edilir öyle olunca da hiçbir şey yapılamazdı. Şimdi Allah’a şükür Türkiye her alanda bir özgüvenle kendine gelmiştir. Bu bir millet için en büyük kazanımlardan birisidir.” dedi.

Kurtulmuş, sözlerinin devamındaysa, Karadeniz bölgesinde de artık “devlet millet kaynaşması” olduğunu ileri sürdü. Başta 2011 yılında polis müdahalesi sonrası hayatını kaybeden devrimci öğretmen Metin Lokumcu olmak üzere bölgedeki protestolarda jandarma ve polis saldırılarına maruz kalan halkı unutan Kurtulmuş, “Önceden devlet başka telden çalar, millet başka telden çalardı. Devlet milletin önceliklerine hiç itibar etmezdi. Diyor ya şair: ‘Devlet dediğin çatık kaşlı bir zat.’ Hele hele Karadeniz’de hükümet dediğin sadece jandarmanın dipçiğinden ibaretti. Allah’a şükürler olsun ki bunlar geride kaldı. Şimdi kamunun tüm görevlileri, valisi, emniyet müdürü, belediye başkanı, milletvekillerimiz, herkes hep beraber halkın içerisindedir.” diye konuştu.