Kanal D'de CHP ve İP krizi

Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni'n görev alındığı ve sebep olarak CHP ve İP'nin grup toplantılarına yer vermek olduğu iddia edildi.

Kanal D'de CHP ve İP krizi

Geçtiğimiz yıllarda Aydın Doğan tarafından Yıldırım Demirören’e satılan ve yandaş medya furyasına dahil olan Kanal D’de yeni bir kriz yaşandığı iddia ediliyor.

Ana Haber Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Mustafa Aşçıoğlu’nun görevine son verildiği ve işten çıkarmanın nedeni olarak ise CHP ve İP’nin grup toplantılarına haberleştirmek olduğu iddia edildi.

Kanaldaki kontrol mekanizmasının ilk hamlesi olarak yıllarca Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan ve iktidara yakınlığı ile bilinen Takvim gazetesinde çalışan Zafer Şahin’in Ankara temsilciliğine atanması olarak yorumlanıyor.

Medya Radar’daki habere göre Zafer Şahin, bir süredir Kanal D Ana Haber’in muhalefete dair haberlerine müdahale etmeye başladı.

İktidarın bu haberlerden rahatsız olduğunu gerekçe gösteren Şahin, CHP ve İP’nin basın açıklamalarının ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener’in grup konuşmalarının verilmesine karşı çıktı.

Habere göre, Zafer Şahin ile Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu arasında yaşanan bu gerilim Aşçıoğlu’nun görevden alınmasına neden oldu.

Aşçıoğlu’nun yerine bu görevi CNN Türk’te Haber Müdürü olarak görev yapan Onur Tan’ın yürüteceği bilgisine yer verildi.