Kanada'da parlamento binasının önünde toplanan göstericiler, Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait heykelleri yıktı

Kanada'da yatılı okullarda yerli çocuklara ait toplu mezarların tespit edilmesinin ardından gerçekleşen protestolarda göstericiler, Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait heykelleri yıktı.

Kanada'da parlamento binasının önünde toplanan göstericiler, Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait heykelleri yıktı

Kanada’da yatılı okullarda yerli çocuklara ait toplu mezarların tespit edilmesinin ardından düzenlenen protestolarda Manitoba Parlamento Binası’nın önünde toplanan göstericiler, Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth’e ait heykelleri yıktı.

Skandallar ile anılan yatılı okullara gönderilen yerli çocukların anısına turuncu tişörler giyen protestocu grup Manitoba Parlamento Binası önünde, Ulusal Kanada Günü’nde Kraliçe Victoria heykelini indirdi.

Perşembe günü, Lower Kootenay Band, eski bir yatılı okulda işaretsiz mezarlarda 182 insan kalıntısı keşfettiklerini duyurdu. Bu kalıntılar, Kanada’yı şok eden bir dizi korkunç keşfin sonuncusuydu. Son keşifler daha önce yerli grupların Kanada Günü’nü kutlamama çağrılarına yol açmıştı.

Hükümetin çocukları zorla asimile etme politikalarının bir parçası olarak, yüzyıldan fazla bir süredir en az 150.000 yerli çocuk okullara götürülmüştü.