Kalın'dan AB Sözcüsü Stano'ya 'HDP' tepkisi

Kalın, HDP'li milletvekillerine yönelik soruşturma başlatılmasından 'endişelenen' AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano'ya tepki gösterdi.

Kalın'dan AB Sözcüsü Stano'ya 'HDP' tepkisi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano’nun sosyal medya üzerinden paylaştığı, HDP’li milletvekillerine yönelik soruşturma başlatılmasından endişelenen ve “Türkiye’nin insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve özgürlüklerine saygı göstermesi gerektiği” yönündeki ifadelerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tepki gösterdi.

Kalın, sosyal medya hesabından Stano’ya, “Bir kez de olsa, belki Gara’da 13 kişiyi acımasızca infaz eden AB listesinde yer alan terör örgütü PKK hakkında endişelenebilirsiniz. Yoksa bu PKK lobisiyle başınızı belaya sokar mı?” ifadelerini kullandı.

Peter Stano, AB’nin HDP ve üyelerine yönelik süregelen baskılardan derin endişe duyduğunu belirterek, tutuklamalar ve seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması uygulamalarıyla siyasi yargılama görünümü veren hukuki süreçler ve TBMM üyelerinin parlamenter dokunulmazlıklarının kaldırılması girişimleriyle ilgili açıklamada bulunmuştu.

Açıklamada, “Avrupa Konseyi’nin uzun yıllardır üyesi ve AB üye adayı olan Türkiye, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve siyasi örgütlenme özgürlüğü dahil olmak üzere demokratik sistemini teminat altına almak zorundadır” ifadesine yer verilmişti.