Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için sokaklarda: AKP'den hesabı kadınlar soracak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile gece baskınıyla çıkılan İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için yurdun dört bir yanında kadınlar sokaklara çıktı.

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için sokaklarda: AKP'den hesabı kadınlar soracak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile gece baskınıyla çıkılan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için yurdun dört bir yanında kadınlar sokaklara çıktı.

KADINLAR ESKİŞEHİR’DE SOKALARDA

İlk eylem saat 14:00’de Eskişehir’de gerçekleşirken, içinde İKD’nin de bulunduğu kadın örgütleri Kanatlı AVM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra, Doktorlar Caddesi üzerinde bir yürüyüş gerçekleştirerek Adalar Migros önünde eyleme devam etti. Eylemde “Kadın cinayetleri politiktir” “Biz bitti demeden sözleşme bitmez” “Tek adam elini sözleşmeden çek” Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.

KADINLAR İSTANBUL’DA SOKAKLARDA

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması İstanbul’da, Kadıköy İskele Meydanı’nda protesto edilirken, “AKP’den hesabı kadınlar soracak” “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” “Kadın düşmanı yobaz AKP sloganları atıldı.

İKD Genel Sekreteri eylemde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Biz bu ülkede eşitlik için mücadele ediyoruz, biz bu ülkede laiklik için mücadele ediyoruz. Biz bu ülkede kadınların yaşam hakkı için, kadınların özgürlüğü için mücadele ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar,bizim yaşam hakkımıza müdahale etmek isteyenlerdir. Bunu kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.”

KADINLAR ANTALYA’DA SOKAKLARDA

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması Antalya’da Attolos Meydanı’nda,  protesto edilirken, “AKP’den hesabı kadınlar soracak” “Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.

KADINLAR SAKARYA’DA SOKAKLARDA

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması Sakarya’da da protesto edildi. Adapazarı gar önünde yapılan eylemde, Asla yalnız yürümeyeceksin” “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat ermiyoruz” “Sözleşmeyi uygula kadını yaşat” “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.

KADINLAR KOCAELİ’NDE SOKAKLARDA

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması Kocaeli’nde de protesto edildi. Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan eylemde, “Yılmıyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı.

 

KADINLAR İZMİR’DE SOKAKLARDA

İzmir’de İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması protesto edilirken, Alsancak İskelesi önünde yapılan eylemde “Eşitlik özgürlük sosyalizmde” “Fetvanız batsın kadınlar yaşasın” “Şeriata faşizme karanlığa geçit yok” sloganları atıldı.