Kadınlar ablukaya rağmen İstanbul Sözleşmesi için sokakta

İstanbul ve İzmir'de polis, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto eden kadınlara biber gazı kullanarak saldırdı.

Kadınlar ablukaya rağmen İstanbul Sözleşmesi için sokakta

İzmir’de kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çekilmesini protesto etmek için polis engeline rağmen Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplandı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde “Haklarımızdan hayatlarımızdan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyiz” yazılı pankart taşıyarak sloganlar atan kadınları polis abluka altına aldı.

Kadınlar ablukaya “Kadınlara değil katillere barikat” sloganları ile tepki gösterirken polis biber gazı ve kalkanlarla saldırıya geçti.

Müdahale sırasında darp uyguladığı da görülen polis pankartlara da el koydu.

İSTANBUL’DA KADINLAR BARİKATI YIKTI

İstanbul’da yüzlerce kadın, Taksim Tünel’de bugün akşam saatlerinde bir araya geldi.

‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, bizim için bitmedi’ yazılı dev bir pankart açan kadınlar, İstiklal Caddesi’nde slogan atarak çekilme kararını protesto etti.

Kadınlara karşı barikat kuran polis ekipleri ise yürüyüşe izin vermeyeceklerini duyurdu. Kararlılıklarından vazgeçmeyen kadınlar yüklendikleri barikatı yıkıp geçti. Polis ise kadınlara gaz ve plastik mermi ile saldırdı.