Kadına yönelik şiddetin araştırılması komisyonunda gerici Yeni Akit Müdürü'nden kadın düşmanı sözler!

Kadına şiddete verilen uzaklaştırılma kararının hata olduğunu savunan Kutlu, “anne ve kız çocuğunun plan yapıp babayı evden uzaklaştırmak için karakola şikâyet ettiğini, uzaklaştırma kararlarının yeniden ele alınması gerektiğini” ifade etti.

Kadına yönelik şiddetin araştırılması komisyonunda gerici Yeni Akit Müdürü'nden kadın düşmanı sözler!

TBMM Kadına Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda konuşan gerici Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Muhammed Kutlu, kadına şiddetle ilgili skandal ifadelerde bulundu. Gerici Kutlu, “Kadını döven erkeğin hemen evden uzaklaştırılmasının hata” olduğunu savundu.

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun 17 Haziran tarihinde yapılan toplantısına AKP medyasından temsilciler dinlendi.

Komisyona iktidara yakın medya organlarından, TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, CNN Türk Haber Müdürü Elçin Ergün, Habertürk Ankara Temsilcisi Sibel Demirci Erdem, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Muhammed Kutlu, NTV Ankara Haber Müdürü Uğur Şevkat ve Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel dinlendi.

Yandaş medya temsilcileri kadına yönelik şiddet komisyonunda reyting konuştu. Komisyonda bulunan milletvekillerinin “Televizyonlarda kadın başarı öyküleri haberleştirilsin” önerisine karşı çıkan Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, “İzlenemeyebiliyor. Ne olur beni yanlış anlamayın. Bunu reytinge feda edelim anlamında söylemiyorum ama mesela, kadın başarı hikayeleri eyvallah; sporda, sağlıkta, eğitimde, siyasette tamam ama böyle 7 gün 24 saat açın bir televizyon kanalında, kadın hakları, eşitlik falan anlatın, izlenmez. Bu böyledir. Sıkıcı, izlenmiyor” dedi.

“KOYAMAYIZ ÇÜNKÜ SIFIR REYTİNG VAR” YANITI

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat da konu üzerine araya girerek, “Oradaki en sıkıntılı konudur yani o gün Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi ‘Tartışma programına bunu koyalım’ dediğim an ‘Koyamayız çünkü sıfır reytingi var’ yanıtını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

GERİCİ YENİ AKİT MÜDÜRÜNDEN KADIN DÜŞMANI İFADELER

Kadına yönelik şiddetin araştırılması komisyonunda konuşan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Muhammed Kutlu ise kadın düşmanlığıı gözler önüne serdi. “Kadını döven erkeğin hemen evden uzaklaştırılmasının hata” olduğunu savunan Kutlu, “Anne ve kız çocuğunun plan yapıp babayı evden uzaklaştırmak için karakola şikayet ettiğini, uzaklaştırma kararlarının yeniden ele alınması gerektiğini” söyledi.

Kutlu, devamla şunları ileri sürdü:

“Köyümüzde kızlara biz hiç yan gözle bakmadık. Biz atımızın terkisinde düğünlere götürürdük kız arkadaşlarımızı. Onun kuralı da şudur, kızı düğüne götürmek üzere alan delikanlı aynı şekilde geri bırakır. O kızı bir yere götüren kişi o kızın namusunu, şerefini üzerine almıştır, ona herhangi bir halel geldiğinde tamamen toplumda rezil olur, dışlanır, hayatı biter.”

ŞULE ÇET CİNAYETİ İTİRAFI

Kutlu ayrıca, tüm kaynaklara yakın erişimleri olmasına rağmen Şule Çet cinayetini eksik haberleştirdiklerini itiraf etti. Kutlu, “Bakın, çok üzülerek söylüyorum; o bacımızın, Şule Çet kardeşimizin atıldığı iş hanında, plazada bulunuyor bizim temsilciliğimiz. Akit’te çok detaylı haber görmemişsinizdir. Niye görmemişsinizdir? Biz, düşündük taşındık, çok kötü bir olay, hassasiyet göstermek istedik yani, kısaca geçtik haberi” dedi.