"Kadın düşmanlarını ne üniversitede ne de memlekette barındırmayacağız!"

Kadın düşmanı ifadeleriyle bilinen Celal Şengör'ün bir kadın öğrencisini taciz ettiği olayı gülerek anlatması üzerine TKH Gençliği''nden açıklama geldi.

İTÜ’de öğretim üyeliği görevi yapan Celal Şengör’ün bir online yayında kadın öğrencisini taciz ettiğini gülerek anlatması toplumda tepkiye neden oldu. Daha önce yaptığı açıklamalarda Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi devrimcilere yaptığı hakaretler ve monarşi yanlılığıyla bilinen Şengör’ün kadın düşmanı konuşmaları ve kadın öğrencisine yaptığı tacize karşı TKH Gençliği’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “fırsat bulduğu her anda, her programda öğrencilerini nasıl taciz ettiğini anlatan Celal Şengör tescilli bir kadın düşmanıdır” denildi.

Kadın düşmanı bir kişinin üniversitede barınamayacağını ifade eden TKH Gençliği’nin açıklamasının tamamı ise şöyle:

CELAL ŞENGÖR’ÜN OKULLA İLİŞİĞİ KESİLMELİ, İTÜ YÖNETİMİ GEREĞİNİ YAPMALIDIR!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Celal Şengör’ün 9 ay önce katıldığı bir yayında öğrencisini nasıl taciz ettiğini utanmadan anlattığı ortaya çıktı. “Eteğini kaldırdım, bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım bakıyor bana. Bana bak baban bunu yaptı mı dedim, eksik kalmıştı şimdi tamamlandı.” sözleriyle pişkin pişkin kadın öğrencisini terbiye etmek adıyla nasıl taciz ettiğini anlatan Celal Şengör’ün çürümüş zihniyetini ortaya koyan söylemlerinin ilki bu değildir.

Daha önce katıldığı bir programda “Asistan seçimini neye göre yapıyorsunuz?” sorusuna “Akıllar eşitse, güzel kızı seçiyorum.” cevabını veren, “fırsat bulduğu” her anda, her programda öğrencilerini nasıl taciz ettiğini anlatan Celal Şengör tescilli bir kadın düşmanıdır.

Geçmişte ülkemizde gerici-piyasacı dönüşümün mihenk taşlarından olan 12 Eylül Amerikancı- Faşist Darbesini, Kenan Evren’i savunan ve insanlara “dışkı yedirmenin işkence olmadığını” iddia eden Şengör’ün çürümüş zihniyetini ortaya koyan söylemlerinin yanına bugün biri daha eklendi.

Bu söylemlerle beraber öğrencilerini taciz eden bir “profesör”, aynı zamanda akademinin ve ülkemizin geldiği içler acısı durumu da göstermektedir.

Kadın düşmanlarını, tacizci hocaları üniversitede de memleketimizde de barındırmayacağımızı ilan ediyoruz!

İTÜ Yönetimi gereğini yapmalıdır!

https://twitter.com/GenclikTKH/status/1438790926277689345?s=20