Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'nin üstüne çıkıp dans eden 3 kişi gözaltına alındı

Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan gruptan 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti. Bugün ise üç şahsın gözaltına alındığı haberi geldi.

Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'nin üstüne çıkıp dans eden 3 kişi gözaltına alındı

Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi. Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kadıköy’de kilise duvarının üzerine çıkarak müzik eşliğinde oynadığı iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, kilise duvarının üstüne çıkarak oynadığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

TEPKİ GELDİ

HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kadıköy’deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum. İç İşleri Bakanlığıderhal her daim polis olan o noktadaki polisler hakkında soruşturma açmalıdır!” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili kameralara yansıyan görüntüler ise şöyle: