Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçi greve başladı

DİSK Genel-İŞ sendikası ile CHP'li İstanbul Kadıköy Belediyesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı.

Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçi greve başladı

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İi) Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) tıkandı. 5 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi kapısına grev kararını asan işçiler, 16 Şubat’ta greve çıkacaklarını ilan etti.

İşçiler gece saatlerine kadar kar yağışına rağmen görüşmelerin sürdüğü Kadıköy Belediyesi binası önünde bekledi. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca  2 bin 300 işçi greve başladı.

Grev kararını açıklayan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Genel Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu saatten sonra mücadelemizi sokakta sürdüreceğiz. Biz alanı da tutacağız masayı da tutacağız. Bu haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Dün gece belediye binası önünde grevlerini başlatan işçilere polis engel olmaya çalışınca işçiler grevi belediye binasının içine taşıdı. Belediye yönetimi, işçiler içerideyken binanın kaloriferlerini kapattı.

Grev bu sabah saatlerinden itibaren belediye binası önünde sürüyor.