Kadıköy Belediyesi işçileri: Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız!

İşçiler, belediyeye bağlı KASDAŞ şirketi ile yapılan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine "Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız!" diyerek uyarı eylemi yaptı

Kadıköy Belediyesi işçileri: Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız!

Kadıköy Belediyesi’nde örgütlü DİSK/Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler, belediyeye bağlı KASDAŞ şirketi ile yapılan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine uyarı eylemi yaptı.

Pandemi koşullarında daha zorlu ve yoğun çalıştıklarını belirten Genel -İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticisi Tahsin Aydın yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“İlk özgür toplu sözleşme yapma hakkına sahip olduğumuz bu süreçte sizden gelen talepler doğrultusunda şube yönetimi, avukat ve temsilcilerden oluşan bir TİS komitesiyle birlikte titiz bir çalışma yaparak 3 ayda bu sözleşme taslağını hazırladık ve 3 belediyede Kadıköy, Kartal ve Alaşehir’de masaya koyduk.

Bu taleplerimiz ortalama 6 aydır masada belediye yönetimi ve Sodem’sen in önünde duruyor. Bu güne kadar göstermiş olduğumuz tüm iyi niyetli çabaya rağmen verimli olabilecek 3 oturum yapılabildi ve bu oturumlarda 81 maddeden ancak 27 maddeyi tutanak altına alabildik. iki sefer geçersiz mazeretlerle belediye masadan kalkarak kabul edemeyeceğimiz şartlar öne sürdüler maddelerin revize edilmesi ve temsilci katılımıyla ilgili. 6 ayda tüm çabamıza rağmen 27 madde takdiri size bırakıyoruz.

Artık yasal anlamda grev aşamasındayız siz işçiler bu zor şartlar altında evinizi geçindirmek için borç harç ayakta kalmaya çalışırken çoğunuzun ücretleri asgari ücretin bile altında kalmıştır. Biliyoruz ki bıçak kemiğe dayandı sabrımız kalmadı bunu herkes duymalı artık. Süreç ile ilgili son safhada hala ısrarla diyalog masa ve uzlaşı diyorsak kimsenin bizlere herhangi bir art niyetli suçlama yapmasını kabul etmiyoruz etmeyeceğiz.”

Belediye yönetiminin işçilerin taleplerini görmezden geldiğini belirten Aydın, talepleri karşılansa sözleşmeyi hemen imzalayacaklarını vurguladı.