Kadıköy Belediyesi işçileri grevde: Sendika, işçilerden habersiz belediye ile imza masasına oturdu

Belediye ile Sendika arasında Eylül 2020’den beri yürütülen toplu iş sözleşmelerinden sonuç çıkmayınca 2 bin 300 işçi greve gitti.

Kadıköy Belediyesi işçileri grevde: Sendika, işçilerden habersiz belediye ile imza masasına oturdu

Kadıköy Belediyesi’nde 2 bin 300 işçinin toplu iş sözleşmesi grevi devam ederken, grevdeki işçiler sosyal medya hesaplarından Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’ni işçilerin iradesini hiç sayarak belediye ile imza masasına oturduğunu duyurdu

3 gündür süren grevde olan işçiler bugün (18 Şubat) Genel-İş Genel Merkezi’nin belediye ile imza masasına oturduğunu duyurdu.

İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 1 Nolu Şube’den henüz bir açıklama gelmezken, işçiler “Sözleşme hakkımız, söke söke alırız” sloganları ile belediye binasına girdi.

 

“Mücadelemiz greve çıkan tüm işçi arkadaşlarımız ‘bitti’ diyene kadar sürecek”

Öte yandan işçilerin Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 1 Nolu Şube’nin açıklamasını paylaştı. Açıklamada “Genel Merkez henüz imzalamış değil. Bu imzalanabilir bir sözleşmedir demiştir. Genel merkezin imza yetkisi olduğunu biliyoruz fakat bizim ve işçinin iradesini hiçe sayarak böyle bir sözleşme imzalanmışsa her türlü bedelini ödemeye hazırız. Mücadeleye devam” ifadelerine yer verildi.

İşçiler amirlerin, “Grevi bırakın, bitti” diyerek kendilerine mobbing uyguladığını ifade ederken, “Sendika şubemiz ve biz işçiler irademiz dışında hiçbir sözleşmeyi tanımıyoruz. Mücadelemiz greve çıkan tüm işçi arkadaşlarımız ‘bitti’ diyene kadar sürecek” açıklamasında bulundu.

İşçilerin grev ile ilgili bilgi paylaştığı Kadıköy Belediyesi İşçileri Grevde Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre İBB grev kırıcılığa devam ederek, Fikirtepe’ye zabıtalar ile birlikte çöp kamyonları göndermeye hazırlanıyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Kadıköy Belediyesi konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Kamuoyuna önemli açıklama

Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir. İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”