''Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı’nın işçilerin grevine ilişkin kamuoyu duyurusu gerçeği yansıtmıyor''

DİSK Genel İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube, Odabaşı'nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtip en düşük ücret teklifinin net 3200 TL olduğunu açıkladı.

''Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı’nın işçilerin grevine ilişkin kamuoyu duyurusu gerçeği yansıtmıyor''

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın grevde olan Kadıköy Belediyesi çalışanlarının en düşük 4972 TL’lik net ücret teklifinin kabul etmediği şeklindeki açıklamasına DİSK Genel İş sendikasından tepki geldi.

Şerdil Dara Odabaşı açıklamasında, “Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir” demişti.

Ayrıca Odabaşı şu ifadeleri kullanmıştı:

”Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır. Sürecin bu noktaya gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ve işçi sınıfıyla dayanışma duygularımızı tekrarlayarak, hak arama mücadelesi veren sendikaların, sınıf bilinciyle bütün alanlarda aynı kararlılıkta mücadele etmelerini temenni ediyoruz.”

DİSK Genel İş Anadolu yakası 1 No’lu Şubesi’nden yapılan açıklamada ise, Odabaşı’nın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığı, işverenin müzakere masasında verdiği son teklifin aylık net 3200 TL maaş olduğu belirtildi.

Sendikanın açıklaması şöyle:

”Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Şerdil Dara Odabaşı’nın belediye işçilerinin grevine ilişkin kamuoyu duyurusunun gerçeği yansıtmadığını üzülerek gördük. Sosyal medyada yansıtılanın aksine bize en son müzakere masasında aylık net 3.200 TL maaş ve %7 zam teklif edilmiştir. Şu an belediyede en düşük günlük ücret 77 TL’dir. Belediye bunu 94 TL’ye çıkarmayı teklif etmiştir. Ayrıca yaptığı hesapta yıllık verilen ücretleri aylara bölerek eklemiştir.

Açlık sınırının 2.600 TL, yoksulluk sınırının 8.600 TL’ye yükseldiği ülkemizde, yaratılan bu algı sonucu verilen tepkiler bu kara kış günlerinde hak mücadelesi vermekte olan işçilere haksızlıktır. Hizmeti üretenle hizmet alanı karşı karşıya getirmenin kimseye faydası yoktur.”