KADEM'den silah fotoğrafları için açıklama: Çekimde kullanılan set malzemeleri

KADEM Vakfı'na ait bir öğrenci yurdundan taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarıyla ilgili olarak açıklama geldi.

KADEM'den silah fotoğrafları için açıklama: Çekimde kullanılan set malzemeleri

Odatv, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızının yönetiminde bulunduğu KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarını yayınladı.

Habere göre fotoğraflarda, kız öğrencilerin yurda giriş-çıkış yaptığı sırada, iki kişinin, yurdun içinden silahları alıp yurt önündeki duvara yasladığı görüldü. Silah dışında, kalkan, çelik yelek ve kutu içinde mühimmatlar olduğu da görülen fotoğraflarla ilgili haber kısa sürede gündem haline geldi.

Haber üzerine KADEM’den açıklama yapıldı. Açıklamada sözkonusu silahların gerçek olmadığı, TRT tarafından çekilen ve ‘FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları olduğu belirtildi.

“Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set mazlemelerinin taşıma görüntüsünü gizli bir silahlanma hareketi gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır” denilen açıklamada, haber için “siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonu” denildi.