Erdoğan esnafa 'destek'leri açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan esnafa 'destek'leri açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından özetler şöyle:

”Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık.

Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız.

Hiçbir sorumluluk üstlenmeyip, elini asla taşın altına koymayıp sadece klavye ve ekran silahşörlüğüyle ortada gezenlerin asıl niyetlerinin ve hesaplarının farkındayız.

Salgın döneminde büyüyebilen nadir ekonomilerden olduk. Esnafa verdiğimiz kira ve ciro desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Vergi indirimleriyle devletin 26 milyar lirayı bulan alacağından vazgeçerek pek çok sektöre destek oldu.

ESNAFA YENİ DESTEK PAKETİ

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnafımıza iki grup destek oluyoruz. Birinci grup kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi yerler yer almaktadır. Bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacaktır.

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

İki ayrı grup 1 milyon 384 binde fazla esnafa karşılıksız olarak veriyoruz. Tüccar, sanayici, büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘HELALLEŞME’ SÖYLEMİ

Gönlü buruk kalan vatandaşlarımız varsa onlardan helallik istemek inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir. Helal ve helalleşme bilmeyenler buradaki inceliği farketmez. Eğer işimizi doğru yapmışsak takdirini milletimizden göreceğiz. Yanlışımız veya eksiğimiz olmuşsa da hesabını milletimize vereceğiz.

‘SEDAT PEKER’ MESAJI

Yürüttüğümüz kararlı mücadele ile suç örgütlerini milletin başına musallat olmaktan çıkardık.

En büyük üzüntümüz, ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir.

Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz.

GAZZE ŞERİDİ’NE SALDIRILAR

Bugün tekrar hatırlatıyorum, 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

Biden’ın İsrail’e 850 bin silah onayını gördük. lafa gelince silahsızlanmadan söz ediyorlar. Sayın Biden Gazze’ye orantısız saldırıda kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz.”