'Kabataş yalancısı' İsmet Berkan yeni evinde!

2013 Haziran Direnişi sırasında ortaya atılan "Kabataş Yalanı"nın ortaklarından biri olarak hatırlanan İsmet Berkan, AKP küskünlerinin gazetesi Karar'da yazmaya başlıyor.

'Kabataş yalancısı' İsmet Berkan yeni evinde!

Gazeteci yazar İsmet Berkan, AKP küskünlerinin medyada öne çıkan adreslerinden olan ve Gelecek Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Karar gazetesine “transfer” oldu.

Gelişmeyi gazetenin genel yayın yönetmeni İbrahim Kiras, sosyal medya hesabından “KARAR. ailesi büyüyor…” paylaşımıyla duyurdu. Berkan’ın ilk yazısının Perşembe günü yayınlanacağı öğrenildi.

İsmet Berkan, 2013 Haziran Direnişi sırasında AKP yandaşları tarafından ortaya atılan “Kabataş Yalanı”nın ortaklarından biri olarak hatırlanıyor.

İsmet Berkan, o günlerde Zehra D. adlı türbanlı bir genç kadının Kabataş’ta tacize uğradığı iddiasını savunan  tweet’ler atmıştı. Berkan, 12 Haziran 2013’de “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek” diye yazmış; ardından da “MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” tweet’i atmıştı. Berkan, “Siz izlediniz mi?” sorusuna da yine Twitter’da “Evet” yanıtını vermişti.

Ancak daha sonra sözkonusu yalanla ilgili görüntü kaydı ortaya çıkmış, sözü edilen darp ve taciz olayının yaşanmadığı anlaşılmıştı.