Japonya ABD ve Fransa ile Çin'e karşı ortak tatbikat düzenleyeceğini açıkladı

Japonya Savunma Bakanı Pasifik'te ABD ve Fransa ile Çin'e karşı ortak tatbikat düzenleyeceklerini açıkladı.

Japonya ABD ve Fransa ile Çin'e karşı ortak tatbikat düzenleyeceğini açıkladı

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo düzenlediği basın toplantısında 11-17 Mayıs tarihleri arasında ülkenin güney batısındaki Kyuşu bölgesinde ABD ve Fransa ile büyük çaplı bir tatbikat düzenleyeceklerini açıkladı.

Üç üllkenin ilk kez bu kadar büyük kapsamlı bir tatbikat düzenleyeceğini belirterek “Fransa, ‘Serbest ve Açık Hint-Pasifik’ vizyonunu paylaşıyor” diyen kişi sözlerine “Uzak adaların korunması kapsamında Japonya, ABD ve Fransa arasında iş birliğini güçlendirerek GSDF’nin taktik ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz” diyerek devam etti.

Meskun mahalde muharebe ile çıkarma harekatı birliklerini kapsayacak ortak tatbikat, Kyuşu bölgesinde GSDF’ye ait Kirişima eğitim üssü ile Ainoura askeri kampında gerçekleştirilecek.

Kyodo ajansının haberinde, Hint Okyanusu ile Güney Pasifik bölgelerinde toprak parçaları bulunan Fransa’nın, Hint-Pasifik’te stratejik menfaatlere sahip olduğu iddia edildi.

Ayrıca Çin’de 1 Şubat’ta yürürlüğe giren yeni kanun ile kendi sahil güvenliğine, söz konusu sularda kurallara uymayan yabancı gemilere karşı silah kullanma yetkisi veriyor.kendi sahil güvenliğine, söz konusu sularda kurallara uymayan yabancı gemilere karşı silah kullanma yetkisi veriyor