İzmir'de HDP binasına silahlı saldırı düzenlendi: Bir partili hayatını kaybetti

HDP'nin İzmir İl binasına saldırı düzenlendi. Gelen bilgilere göre polis güvenlik amacıyla bölgeye giriş ve çıkışları kapattı.

İzmir'de HDP binasına silahlı saldırı düzenlendi: Bir partili hayatını kaybetti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir’de, parti binalarına silahlı olarak giren bir kişinin binayı ateşe verdiğini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada içeride bir parti çalışanının olduğu bildirildi.

Polisin yaptığı müdahalede saldırgan gözaltına alınırken, 1 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaşamını yitiren kişinin saldırgana kapıyı açan parti görevlisi olduğu öğrenildi.

HDP’nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görülürken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı. Binanın yakınından geçen tramvayın seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

“İKTİDAR HEDEF GÖSTERDİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YÖNLENDİRDİ”

Saldırı HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” açıklaması ile duyuruldu.

HDP’den saldırıya ilişkin yapılan üçüncü paylaşımda, “Bugün İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetiminde katledildi” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada ise “Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır” ifadeleri kullanıldı.

iZMİR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

HDP’DEN İL BİNASINDA TOPLANMA ÇAĞRISI

HDP saldırıya ilişkin partililere il binasında toplanma çağrısı yapıldı. Açıklamada, “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de gazeteci İrfan Aktan’a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti.