İzmir Tabip Odası Başkanı açıkladı: Henüz tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladı

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, hastaneye başvuran hastalarda koronavirüsün henüz belirlenemeyen bir varyantının görülmeye başladığını ve bu hastaların sayısının giderek arttığını açıkladı.

İzmir Tabip Odası Başkanı açıkladı: Henüz tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladı

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, koronavirüs vakalarında henüz kesinliği tam sağlanamasa da tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladığını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanımak için yapılan PCR testlerinin başlangıçta pozitif ya da negatiflik durumunu gösterdiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, zamanla geliştirilen birtakım kitler sayesinde mutasyonlara da bakıldığına dikkat çekti.

Çamlı, İzmir’de yapılan testlerde Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantlarının dışında tanımlanamayan farklı bir mutasyona rastladıklarını açıkladı.

Çamlı, son dönemde yapılan testlerde özellikle Delta varyantı baskınken, bu 4 varyantın dışında bu mutasyonları göstermeyen farklı bir grubun giderek arttığını anlattı.

GİDEREK ARTIYOR

İzmir’de tanımlanamayan grubun başlangıçta yüzde 20’lerde iken son günlerde yüzde 40’lara kadar yükseldiğini anlatan Çamlı, Rize’de ise bu oranın yüzde 50-60 seviyesinde olduğunu belirtti.