İzmir İKD’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü buluşması

İzmir'de İKD “Eşitlikçi bir düzen, yeni bir cumhuriyet için mücadeleyi büyütelim” çağrısıyla emekçi kadınları 8 Mart Pazartesi saat 19.00’da buluşmaya çağırdı.

İzmir İKD’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü buluşması

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) “Eşitlikçi bir düzen, yeni bir cumhuriyet için mücadeleyi büyütelim” çağrısında bulunarak emekçi kadınları 8 Mart Pazartesi saat 19.00’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Halkbank önündeki İzmir buluşmasına çağırdı.

8 Mart’ta İstanbul, Ankara ve Gaziantep başta olmak üzere farklı illerde de buluşma çağrısında bulunan İKD, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü biz emekçi kadınların ve işçi sınıfı mücadelesinin önemli bir uğrağıdır. Bu tarih, emekçi kadınların bir asrı aşan mücadele deneyiminin ileriye taşınması gereken önemli bir mirastır. İhtiyacımız olan, bu birikime dayanarak sömürüye, gericiliğe ve cinsiyet ayrımcılığına karşı eşitlikçi, özgür ve laik bir düzen, yeni bir cumhuriyet için mücadeleyi büyütmektir.” ifadelerini kullandı.

İKD, “Pandemi sürecinde derinleşen krize, sömürüye, işsizliğe karşı birlikte mücadele etmek için, gerici politikalarla kadınların haklarının gasp edilmesine karşı sesimizi birlikte yükseltmek için, yeni anayasa tartışmalarına karşı emekçilerin ortak mücadele programı için, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini kutsayan sermayenin egemenliğine karşı eşitlikçi bir düzen için bütün kadınları 8 Mart’ta yan yana gelmeye, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.” diyerek tüm emekçi kadınları 8 Mart’ta İKD saflarında mücadeleye çağırdı.