İzmir Barosu, Çilem Doğan’a ceza verilmesine tepki gösterdi

Yargıtay’ın Çilem Doğan kararına tepki gösteren İzmir Barosu, cezanın öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verildiğini belirtti.

İzmir Barosu, Çilem Doğan’a ceza verilmesine tepki gösterdi

İzmir Barosu, Adana’da kendisine sistematik şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabulut’u 2015 yılında özsavunmada bulunarak öldüren Çilem Doğan’ın 15 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan baro, hayatta kalmak için devletin tüm kurumlarının kapısını defalarca aşındıran Doğan’ın her seferinde elinin boş döndüğünü belirtti.

‘DOĞAN’IN YANINDAYIZ’

Açıklamada, gece dışarı çıkmayı erkeklik onurunu tahrik, takım elbiseyi indirim sebebi sayan “erkek yargı” nın korunma için defalarca başvurmasına rağmen korunmayan bir kadını, kendi canını korumaya çalıştığı için mahkum ettiği belirtildi. Açıklamada, “Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladı. Çilem Doğan’a verilen bu ceza, öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir. Çilem Doğan’ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.