İyi Partili Dervişoğlu fezlekeleri savundu: Kimse dokunulmazlık kalkacak gibi düşünmesin

İyi Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, TBMM'ye iletilen fezlekelere ilişkin "Burada grup kararları alınamıyor. Milletvekilleri özgür iradeleriyle oy kullanıyor. Kimse, dokunulmazlık kalkacak ve milletvekillerinin vekilliği düşecek gibi görmesin" açıklamasında bulundu.

İyi Partili Dervişoğlu fezlekeleri savundu: Kimse dokunulmazlık kalkacak gibi düşünmesin

İyi Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, TBMM’ye iletilen fezlekelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, “Kimse, dokunulmazlık kalkacak ve milletvekillerinin vekilliği düşecek gibi görmesin” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır ziyaretinde konuşan Dervişoğlu, “Burada grup kararları alınamıyor. Milletvekilleri özgür iradeleriyle oy kullanıyor. Bu, kamuoyunda konuşulduğu ya da varsayıldığı gibi değil. TBMM’de fezlekeler milletvekillerinin hakkındaki isnatlarla ilgili soruşturma ve dava açılmasına izin veren bir soruşturma izni niteliğindedir. Bu fezlekeleri görmeden, içeriğini bilmeden ve onun hukuki değerlerini anlamadan hemen bir karar verebilmek asla mümkün değildir. Kimse, dokunulmazlık kalkacak ve milletvekillerinin vekilliği düşecek gibi görmesin. Bu soruşturma izni benimle ilgili de olabilir başka milletvekili arkadaşımız için de olabilir” açıklamasında bulundu.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise fezlekelerin içeriğine göre takdirin milletvekillerinde olacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu fezlekelerin hukuk normlarına ne kadar uygun hazırlanıp hazırlanmadığı, ortaya konulan delillerin neler olduğu ve bunlarla ilgili bir eksiklik olup olmadığına ilişkin milletvekillerimiz bilgilendirildikten sonra bu sürece ilişkin el kaldırabilir ya da kaldırmayabilirler. Bu fezlekelerin hepsinin irdelenmesi ve incelenmesi mecburiyeti vardır. Evrensel ve ulusal hukukumuzun da gereği budur. Dolayısıyla bu konuya ilişkin açıklamalarımızı çok net olarak ortaya koyduk. Gelecek fezlekelerin içeriğine ilişkin partimizin hukukçuları, milletvekillerimizi bilgilendirecek. Ondan sonra takdir milletvekillerimizin olacaktır.”