İşte Sedat Peker’in kardeşinin gözaltı gerekçesi

Peker, videosunda açık açık eski MİT'çi Korkut Eken'in Kutlu Adalı cinayeti için adam istediğini, Peker'in ise kardeşini Eken'in 'emrine tahsis ettiği'ni dile getirmişti.

İşte Sedat Peker’in kardeşinin gözaltı gerekçesi

Sedat Peker’in kardeşinin gözaltı gerekçesi belli oldu.

Peker, videosunda açık açık eski MİT’çi Korkut Eken’in Kutlu Adalı cinayeti için adam istediğini, Peker’in ise kardeşini Eken’in ’emrine tahsis ettiği’ni dile getirmişti.

Atilla Peker’in gözaltına alınma nedeninin ise bu video ve içerdiği iddialarla alakasının olmadığı ortaya çıktı.

“Organize suç örgütü lideri” olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan mafya lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in “ruhsatsız silah bulundurmak”tan dolayı gözaltına alındığı belirtildi.

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan kardeşi Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay’ın, polisteki işlemleri sürüyor. Atilla Peker’in ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı gözaltına alındığı, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmesi nedeniyle de Olcay ile birlikte toplam 6 bin 300 lira ceza uygulandığı öğrenildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem gerçekleştirilen ve örgüt liderinin kardeşi olan Atilla Peker´in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine, polis ekipleri tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep edildi. Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in içerisinde olduğu araç geçen pazar günü yol kontrolünde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi.

Peker ve Olcay’ın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Peker’in olayla ve kardeşiyle ilgili itirafı şöyleydi:

“Bana dedi ki ‘Kıbrıs’ta bir adam var’. ‘Bu’ dedi, ‘Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’. Çocuğuz genciz zaten, bizi bir doldur boşalt. Dedi ki ‘Bana 2 tane profesyonel…’ Dedim abi, ‘ben kendi öz kardeşimi vereceğim sana, evet, öz kardeşim, Atilla Peker’i’ dedim. ‘Çok iyidir, uzmandır, sokaklarda yetişti’ dedim. THY uçak biletlerinin harddisklerini atmıyor, bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Geçmişten bugüne tüm biletlerin olduğunu söylemişti. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken ve Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler. (gazetemanifesto.com

Adam namuslu adam (Kutlu Adalı), o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bugünleri görmüş, adam bunun için çalışmış; Rumlara filan ülkeyi satacağı yok adamın. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik vatanseverlik, milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokuyorlar.

Döndüler 3-4 gün sonra, denk gelinemedi, Korkut abiyle konuştum, dedi ki ‘başka zaman gideceğiz’; sonra bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Korkut abiyle karşılaştık, ‘halloldu o iş’ dedi. Atilla Peker kanser ameliyatı oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır, benim biraderim korkmaz, doğruyu anlatır. Öldürsek öldürdük derdim, çünkü zamanaşımına girdi, birşeyden korktuğum için değil.”