İşte AKP'li Bülent Turan'ın THK deyince aklına gelen!

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, kendi iktidarları döneminde batırılan Türk Hava Kurumu'ndan söz ederken kurumun geçmişte kurban derileri toplamada "tekel" oluşunu hatırlattı.

İşte AKP'li Bülent Turan'ın THK deyince aklına gelen!

Ülkenin güneyindeki illerde günlerdir devam eden orman yangınlarını söndürmekte yetersiz kalan AKP iktidarı, söndürme çalışmalarında kullanılacak uçakların atıl durumda bırakılmasındaki sorumluluğunu muhalefete yıkmaya çalıştıyor.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, THK’daki kayyım sürecinden CHP’nin sorumlu olduğunu öne sürerek, “Kaldı ki kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek statüsünde olan, 96 yıllık THK’daki kayyım sürecinin en büyük müsebbibi CHP’dir. Eski yönetim kurulu üyelerine bakınız, çoğu ya CHP milletvekili ya da adayı. Düne kadar kurumun avukatları varken bile özel sözleşme imzaladıkları avukatları CHP’li meşhur isim ve kızıydı. Elini attığı her şeyi kurutan CHP, bugünkü THK’nın içinde bulunduğu durumun da en önemli sebeplerinden” diye konuştu.

“DERİLERİ TEKEL OLARAK TOPLADILAR”

“CHP’nin bir dönem arka bahçesi haline getirdiği THK’yı kayyım bile kurtarmakta zorlanıyor. Hatırlayın, nasıl ki CHP siyasi vesayeti temsil ediyorsa, bürokratik vesayetin kollarından biri de düne kadar THK idi.” diyen Turan, sözlerinin devamında, THK’nın geçmişte kurban derilerinin toplamaya yetkili kurum olmasıyla ilgili rahatsızlığını da dile getirdi.

Turan, “Onlarca yıl tekel olarak kurban derileri toplandı, mahallesinden arkadaşından deri alan mahkemelerde süründürüldü, okullara bağış zarfları dağıtıldı.” dedi.

2013’te Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik’te yapılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikle, kurban derisi ve bağırsağı toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’ndan alınmış, böylece vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösteren dinci yapılanmaların deri toplamasına imkan tanınmıştı.