İstanbul'da Newroz'da çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Newroz mitingi sırasında 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Newroz'da çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul Yenikapı’da HDP öncülüğünde Newroz mitingi düzenlendi. Mitingde “Öcalan’a tecrit” ve “HDP’ye açılan kapatma davası” gündemi öne çıktı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, alanda okunan ortak basın metninde “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanları dolduran, tarihiyle, kültürüyle, emeğiyle, renkleri ile direnen, baharı müjdeleyen bütün halklara selam olsun. Newroz pîroz be. 3 gün önce Türkiye’de demokrasi adına kırıntı olarak kalan ne varsa, büyük bir darbe daha aldı. HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği, 2016 yılında sosyal medyada paylaştığı bir haber gerekçe gösterilerek, hukuk garabeti bir kararla düşürüldü. Halkın oyları ile seçildiği milletvekilliği, halkın iradesine rağmen elinden almaya kalkışıldı. Ama Gergerlioğlu ve yoldaşları, iktidarın yalanlarına, hilelerine pabuç bırakmadılar” denildi.

Metinde “Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan, baskı gören herkesle sahip olduğumuz ahlaki ve vicdani sorumluğumuz gereği, devrimci ve demokrat olmanın gereği dayanışma içinde olacağız. O nedenle buradan bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz: Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir. HDP yalnız değildir. Yaşasın devrimci dayanışma. Haklıyız, direniyoruz ve mutlaka biz kazanacağız. Halkların barış ve kardeşlik bayramı Newroz kutlu olsun! Newroz Pîroz Be” ifadeleri kullanıldı.

14 GÖZALTI

Öte yandan alana girişlerde yapılan aramalarda 4 kişi “görevli polis memuruna mukavemet”ten, 10 kişi ise miting alanın dışında “terör örgütü propagandasını içeren slogan atmak”tan gözaltına alındı. Gözaltına alınan, H. Y, ve E. D. A., isimli kişilere 1 Şubat tarihinde Boğaziçi olaylarında gözaltına alınarak, mahkemece ev hapsi verildiği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.