İstanbul'da motosiklet ve elektrikli scooter kullanımına kısıtlama

İstanbul'da lodos ve fırtına nedeniyle motokurye, motosiklet ve elektrikli scooter'ların kullanımına kısıtlama getirildi.

İstanbul'da motosiklet ve elektrikli scooter kullanımına kısıtlama

İstanbul’da lodos ve fırtına nedeniyle motokurye, motosiklet ve elektrikli scooter’ların kullanımı bugün saat 23.00’dan yarın saat 18.00’a kadar kısıtlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen #lodos ve #fırtına nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bugün 23.00’ten yarın 18.00’e kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır” açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1465395485175431182?s=20

GETİR’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Getir şirketi, İstanbul’daki tüm motosikletli teslimat hizmetlerini durdurduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Fırtına nedeniyle yollar motokuryelerimiz için tehlikeli. Şu anda İstanbul’daki bütün motosikletli teslimat hizmetlerimizi durdurduk, sadece araçlarımızla sınırlı hizmet verebiliyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle diger illerde etkilenen bölgelerde de hizmetimize ara verdik. Motokuryelerimizin güvenliği için aldığımız bu önlem dolayısıyla siparişlerinizde yaşanabilecek gecikme ve iptaller için anlayışınız’ rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.