"İstanbul'da Covid-19 yeni bir zirve yapacak"

"Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın, koronavirüs salgınına ilişkin “İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak” uyarısında bulundu. Akın, “İşverenlere ısrarla mesai saatlerini değiştirin diyoruz ama dinlemiyorlar” diye de ekledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) uyarılarında bulundu. Akın, “Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı. Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak” açıklamasını yaptı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Akın, “İstanbul’da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi” diye konuştu.

Sarıkaya görüşmeyle ilgili şunları yazdı:

“Sürekli yineliyorum, daha önce “İstanbul patlar” dedi patladı, “dünyanın bir yerinde virüs mutasyona uğradıysa uzun sürmez bize de gelir” dedi üçü birden geldi, şimdi de diyor ki İstanbul koptu gitti…

Gerisi size kalmış…”