İstanbul'da Biontech aşılarını satarken yakalanan 2 kişi serbest bırakıldı

Söz konusu kişinin elindeki poşette üzerinde “Pfizer-Biontech Covid-19 Vaccine” ibaresi bulunan 6 adet aşı bulundu.

İstanbul'da Biontech aşılarını satarken yakalanan 2 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Şişli’de, Biontech aşısını para karşılığında satmak ve almak isteyen 2 kişi yakalandı.

Şişli’de para karşılığı, Biontech’in Covid-19 aşılarının ticaretini yaparken yakalanan 2 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Aşıların hangi hastaneden nasıl çıkarıldığı ise araştırılıyor.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri, önceki akşam saat 21.45 sıralarında elinde poşetle yolda yürüyen bir kişinin durumundan şüphelendi. Tedirgin davranışlar sergileyen şahsı durduran ekipler, poşette üzerinde “Pfizer-Biontech Covid-19 Vaccine” ibaresi bulunan 6 adet aşı buldu. K.D. isimli zanlı polis tarafından gözaltına alındı.

ÜZERİNDE 10 BİN LİRA BULUNDU

K.D. ilk ifadesinde sadece kuryelik yaptığını ve ilaçları M.Ş. isimli bir eczacının kendisine getirmesini istediğini anlattı. Çalışmayı genişleten polis, K.D.’ye M.Ş.’yi aratarak buluşmak için randevulaştırdı. Buluşma noktasına K.D. ile birlikte giden polis, aşıyı almak için gelen M.Ş.’yi de gözaltına aldı. Zanlının üst aramasında 10 bin lira para ele geçirildi. Zanlı, üzerinde ele geçirilen bu para ile K.D.‘den 3 adet aşı satın almak için geldiğini itiraf etti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere ve Aile Sağlığı Merkezlerine dağıtımını yaptığı aşıların yasadışı ticaretini yaparken suçüstü yakalanan iki şüpheli, karakoldaki ifade işlemlerinin ardından Türk Ceza Kanununun 187. maddesi olan “Kişilerin Hayatını Tehlikeye Sokacak Biçimde İlaç Satma” suçundan dün adli makamlara sevk edildi. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.