İstanbul'da 14 mahallede seçim var

İstanbul'da 14 mahalle, bu pazar yapılacak seçimle yeni muhtarlarını belirleyecek. Muhtar adaylarının, seçim çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'da 14 mahallede seçim var

İstanbul’da 14 mahalle, bu pazar yapılacak seçimle yeni muhtarlarını belirleyecek. Muhtar adaylarının, seçim çalışmaları devam ediyor.

Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde vefat eden muhtar babasının yerine oğlu Ergün Akgün aday oldu.

Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 6 Haziran Pazar günü, seçimlerin tekrarlanmasına ve ara seçim yapılmasına karar verildi. Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidilecek seçimde İstanbul’da da 14 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek.

Muhtarlar seçim çalışmalarını sürdürürken; mahalle sakinlerinin muhtar adaylarından talep ettiklerinin başında yeşil alan, park ve sağlık ocağı yapılması geliyor.

İstanbul’da bu pazar günü seçime gidecek mahalleler ise şöyle:

Bayrampaşa Vatan Mahallesi, Kağıthane Telsizler Mahallesi, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi, Güngören Sanayi Mahallesi, Şişli Mecidiyeköy ve Feriköy Mahalleleri, Çatalca Ormanlı ile Kaleiçi Mahalleleri, Beyoğlu Asmalı Mescit, Kalyoncu Kulluğu, Katipmustafa Çelebi Mahalleleri ve Beykoz Anadolu Kavağı Mahallesi.