İstanbul'a bir AVM daha...

CHP'li Gürsel Tekin, Esenler'de yapılan imar planı değişikliğine tepki göstererek, "‘kamu alanı’ olarak belirlenen bir alan daha AVM’ye dönüştürülmek isteniyor" dedi.

İstanbul'a bir AVM daha...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Esenler’de kamu alanı olarak belirlenen bir alanın yapılan imar planı değişikliğiyle ticari amaçla kullanıma açılmak istenmesine tepki gösterdi.

“AVM’YE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR”

CHP’li Tekin, Kkonuyla ilgili yazılı açıklamasında “İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı (Oruç Reis) Mahallesinde yapılan plan değişikliğiyle birlikte ‘kamu alanı’ olarak belirlenen bir alan daha AVM’ye dönüştürülmek isteniyor” idadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından hazırlanan planın askıya çıkartıldığını belirten Tekin, “planla birlikte bölgeye ilişkin ‘kamu alanı’ fonksiyonu kaldırıldı ve ‘AVM ve rezidans’ inşa edebilmek için, ‘Ticaret Konut’ fonksiyonları getirildi” bilgisini verdi.

Tekin, kamu yararının yapılan değişikliklerde olmadığına dikkat çekerek, “İmar planları ile oynayabilmek, değişiklikler yapabilmek için en önemli kıstas kamu yararının varlığıdır. Ama yapılan bu işlemlerin hiçbirinde kamu yararı gözetilmiyor. Kamusal bir alanı kaldırıyorlar ve yerine eş değer herhangi bir yer göstermeden buraya alışveriş merkezi, rezidans inşaatı başlatıyorlar” ifadelerini kulladı.

YANDAŞLARA TOKİ ÜZERİNDEN PEŞKEŞ

Bakanlığın İstanbul’a karşı tutumunu eleştiren Tekin, şöyle devam etti:

“Asli görevi sosyal konut yapmak olan TOKİ, adeta bir ticari kuruluş gibi çalışıyor. Yandaşlara bu kurum üzerinden kamu alanları peşkeş çektiriliyor. Siyasi iktidar topyekûn kamu alanlarını kuşatmış, adeta yağmalıyor.

Rant uğruna bütün kamu kaynaklarını beton lobilerine peşkeş çekiyorlar. Geldiğimiz noktada iktidar yönetimi açısından çürümenin en son noktası bu pervasızlıktır. Bu parsellerin mülkiyeti kamuya aittir. Siyasi iktidar kontrolden çıkmış bir şekilde, kamu alanlarını beklenen İstanbul depremine rağmen imara açıyor. Bu durum kabul edilemez.”