"İstanbul yavaş yavaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıyor"

"TBMM’den bir yasa çıkarılsın ve İstanbul’un tamamı İBB’nin elinden alınsın ve Anadolu yakası Sultanbeyli Belediyesi’ne, Avrupa yakası ise Esenler Belediyesi’ne bağlansın."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki Taksim Gezi Parkı’nın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesine ilişkin bir yazı kaleme alan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Gezi Parkı ile ilgili tasarruf yetkisi İBB’den alınmış. Kültür Bakanlığı’na verilmiş. Daha önce de Galata Kulesi alınmıştı. İstanbul yavaş yavaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bence bu kadar uğraşmaya gerek yok.” diyen Altaylı, “TBMM’den bir yasa çıkarılsın ve İstanbul’un tamamı İBB’nin elinden alınsın ve Anadolu yakası Sultanbeyli Belediyesi’ne, Avrupa yakası ise Esenler Belediyesi’ne bağlansın.” yorumunu yaptı.

Altaylı yazısının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ise Saraçhane civarında birkaç dönümlük bir alan bırakılsın. Hatta TBMM’ye bile gerek yok. Bir kararnamelik işi var. Yapın gitsin. Kim ne diyecek ki! Dese ne olur ki!”