İstanbul Valisi'nden 'yeniden kısıtlama' açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte yeniden kısıtlamaların gelme ihtimalinin sorulması üzerine "Önceki gibi hastanede yatışların, yoğun bakım ve entübelerin artmadığını" belirterek yanıt verdi.

İstanbul Valisi'nden 'yeniden kısıtlama' açıklaması

İstanbul Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlar için Eyüp Sultan Camisi’nde “mevlit” okuttu.

Vali Ali Yerlikaya, camideki program sonrası basının karşısına çıktı. Bir gazetecinin, İstanbul’da kısıtlama olmayan cumartesi gününde şehrin kalabalık olduğunu belirterek yeniden kısıtlamaların gelme ihtimalini sorması üzerine Yerlikaya, Sağlık Bakanlığının kısıtlama tedbirlerini sadece vaka sayısıyla değil çeşitli başlıklar altında değerlendirdiğini söyledi.

“İstanbul’un 16 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık 14’üncü megakenti olduğunu” belirten Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Bu megakentte vaka sayılarının karşılığı önceki gibi hastanede yatışların artmadığını, yoğun bakım ve entübelerin o şekilde artmadığını biliyoruz. Bu rakamları biz açıklayamıyoruz, biliyorsunuz tek elden Sağlık Bakanlığı aracılığıyla açıklanıyor. Tüm AVM’leri 2 günde denetledik, perşembe ve cuma günü. Ondan bir gün önce de ben kendim ziyaret ettim. Yeme içme yerleriyle ilgili İstanbul’da arkadaşlarımız ve ben de dahil olmak üzere çok ciddi denetimler yapıyoruz. İnsanlar 1 yıldan sonra Kovid-19’la ilgili maske, mesafe, temizlikle ilgili tedbirlerin ne anlama geldiğini, yeme içme yerleriyle ilgili… Evet 13 hafta tam kısıtlama oldu, paket servisleri haricinde ama şu anda oralara HES koduyla girilebileceğini, bunun bir zaruret olduğu ve yüzde 50 kapasiteye uymakla ilgili çok ciddi gayretlerin olduğunu gördüm.”

Yerlikaya, “2 Mart’tan itibaren başlayan süreçten çok olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını” dile getirerek, ümitsizlik, karamsarlığa girmeden hedeflerinin ‘mavi’ kategoride yer almak olduğunu” ifade etti.