İstanbul Valiliği'nden açıklama: 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişi gözaltında, 11 kişi aranıyor

AKP'den aday olan Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden açıklama: 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişi gözaltında, 11 kişi aranıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinden milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto eden öğrenciler, bu sabah evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eyleme farklı üniversitelerden, dayanışma için gelen öğrencilerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi giriş kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri sırasında, 2911 Sayılı Kanun’a muhalefet eden ve polise karşı ‘mukavemet’ gösterdiği tespit edilen sadece 4’ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 kişiye yönelik, 13 ilçedeki 24 farklı adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlarda 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişinin gözaltına alındığı, 11 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.