İstanbul Tabip Odası Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için saygı duruşunda bulunacak

1 Nisan 2021, Perşembe günü, 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) giriş kapısı önünde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için saygı duruşu ve anma etkinliği gerçekleştirilecek.

İstanbul Tabip Odası Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için saygı duruşunda bulunacak

İstanbul Tabip Odası, 1 Nisan’da İstanbul Tıp Fakültesi önünde Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için saygı duruşunda bulunacak.

26-27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde, Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği gün olan 1 Nisan’ın COVID-19 sebebiyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlenmesine karar verildi. Bu kapsamda 1 Nisan 2021, Perşembe günü, 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) giriş kapısı önünde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için saygı duruşu ve anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sürecinde yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge isim haline geldi. 26-27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde, Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği gün olan 1 Nisan’ın koronavirüs sebebiyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlenmesine karar verildi.

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 1 Nisan tarihinde ülke çapında anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. İstanbul Tabip Odası’nın yaptığı çağrıda “Söz konusu saygı duruşu ve anma etkinlikleriyle; yitirdiğimiz meslektaşlarımızı ve onların hayatları pahasına şifa dağıtma çabasını hiçbir zaman unutmayacağımızı bir kez daha ifade etmiş olacağız” denildi.

Bu kapsamda 1 Nisan 2021, Perşembe günü, 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) giriş kapısı önünde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için saygı duruşu ve anma etkinliği gerçekleştirilecek.