İstanbul Tabip Odası, cinsiyetçi ve ırkçı paylaşım yapan başhekim hakkında soruşturma başlattı

İstanbul Tabip Odası (İTO), Adil Yetiş Sarıhasanoğlu ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları nedneiyle soruşturma açtıklarını duyurdu.

İstanbul Tabip Odası, cinsiyetçi ve ırkçı paylaşım yapan başhekim hakkında soruşturma başlattı

Alevilere ve Kürtlere yönelik Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında yapılan cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımları nedeniyle İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında İTO tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma açtıklarını duyurdu.

Skandal paylaşımlara ait görsellerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları, sözkonusu paylaşımların sahibi olduğu öne sürülen Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na büyük tepki gösterdi. Kullanıcılar İl Sağlık Müdürlüğü’nden de Sarıhasanoğlu hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama istedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu açıklamasında da şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Avrupa Bölgesi Başhekimi Dr. A. İ. S.’na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları kamuoyunda haklı olarak büyük infiale yol açtı.

İddialarla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası tarafından adı geçen hekim hakkında soruşturma açılmış olup, sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BAŞHEKİMİ KORUDU

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, paylaşımlarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını, ilgili sosyal medya hesaplarına erişim engeli kararı alındığını belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasının devamında şöyle denildi:

“Bugün ulusal basında ve bazı internet sitelerinde İstanbul 112 Avrupa Komuta Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhanoğlu tarafından paylaşılmış gibi gösterilen ve toplum nezdinde Başhekimimizi itibarsızlaştırmayı amaçlayan, haksız isnat ve iftiralar içeren sahte sosyal medya paylaşımları hakkında da hukuki süreç başlatılmıştır. Basında yer alan bu paylaşımlar yukarıda sözü edilen ve hakkında erişim engellenmesi kararı verilen sahte paylaşımlardır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı yapılan bu haberlerin kaynağı ile ilgili Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup kamuya hizmet için canla başla çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz.”