İstanbul Avcılar'da devlet yurdu müdüründen öğrencilere fişleme tehdidi

İBB Meclis üyesi, Avcılar Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'na öğrencilerin sorunlarını dinlemek için gittiğini fakat yurt müdürünün öğrencileri fişleme tehdidi yüzünden öğrencilerin dışarıya çıkamadığını açıkladı.

İstanbul Avcılar'da devlet yurdu müdüründen öğrencilere fişleme tehdidi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİP Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Avcılar Atatürk Kız Öğrenci Yurdu müdürünün öğrencileri tehdit ettiğini duyurdu.

Yurdun önüne giden Yıldız, öğrencilerin korktukları için dışarıya çıkamadıklarını söyledi. Çok sayıda sivil polis gördüğünü aktaran Yıldız, polislerin öğrencilere “Buraya eylem yapmaya mı geldiniz?” dediğini ifade etti.

Atatürk Kız Öğrenci Yurdu önünden video yayınlayan Taylan Yıldız, “Genç öğrenci kardeşlerimizin dertlerini dinlemeye geldik. Çok büyük sorunları var. Burada birçok arkadaşımız vardı ama maalesef ürkmüşler kendileri. Hatta birkaçı bize fişlenme durumu olursa yurttaki gelecekleri tehlike altında olabileceğini söyledi.” şeklinde konuştu.

BİR KARE FOTOĞRAFINIZ ÇIKARSA, YURTTAN ATARLAR TEHDİDİ

Yıldız, Twitter hesabından paylaştığı videoda yurt müdürünün, yurttaki sorunları dile getirmek isteyen öğrencileri “Sizin sosyal medyaya bir kare fotoğrafınız düşerse, yurttan atarlar” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Sosyal medya hesabından video paylaşan Yıldız şöyle konuştu:

“Genç öğrenci kardeşlerimizin dertlerini dinlemeye geldik. Çok büyük sorunları var. Burada birçok arkadaşımız vardı ama maalesef ürkmüşler kendileri. Hatta birkaçı bize fişlenme durumu olursa yurttaki geleceklerinin tehlike altında olabileceğini söyledi. Polisler öğrencilere ‘Eylem yapmaya mı geldiniz?’ demiş. Ellerindeki kameralarla herkesin videolarını çekmişler.
Sonra beklemeye başlamışlar ve yurt müdürü gelip ‘İçeri gelin’ demiş. Yurt müdürü burada ‘Sizin sosyal medyada bir kare fotoğrafınız düşerse sizi yurttan atarlar’ demiş.”