İsrail'den Türkiye açıklaması: Temas kurulmadı

İsrail, Doğu Kudüs’teki Filistinlileri evlerinden zorla tahliye etme girişiminin ardından bölgede yükselen gerilim ve ölümler süreci boyunca Türkiye'nin kendileri ile temas kurmadıklarını açıkladı.

İsrail'den Türkiye açıklaması: Temas kurulmadı

Filisti’de 10 Mayıstan beri devam eden gerilim sürerken İsrail Türkiye ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian, Türkiye’nin bu süreç içerisinde kendileri ile temas etmediği söyleyerek, “Son operasyonun başlangıcından bu yana Türkiye, İsrail’le bir temas kurmadı. Operasyonun öncesinde de bilinen diğer sebepler nedeniyle bir temas zaten yoktu” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet’teki habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschson ve İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian, düzenledikleri çevrimiçi düzenledikleri toplantı ile gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

KANITLARI PAYLAŞAMAYIZ

Hirschson, önceki gün aralarında AP ve El Cezire’nin Gazze ofislerinin de bulunduğu ve İsrail’in hava saldırısında yıkılan binada medya kuruluşlarının ofislerinin yanı sıra Hamas ve İslami Cihat’ın askeri istihbarat ve askeri malzeme üretim tesisleri ile çeşitli askeri malzemeler bulunduğunu savundu. Binanın boşaltılması için yeterli sürenin tanındığını ve bir can kaybı yaşanmadığını söyleyen Hirschson, gazetecilerin bu binada bulunan Hamas ve İslami Cihat tesislerine ilişkin kanıt sorması üzerine, “ellerinde yeterli kanıt bulunduğunu ancak operasyonel nedenlerle bu kanıtları paylaşamayacaklarını” söyledi. Hirschson Hamas’ın her üyesinin İsrail’in hedefinde olduğunu ifade etti.

YANGIN KUTLANMADI

Hirschson, 10 Mayıs’ta Mescid-i Aksa avlusunda yangın çıktığı sırada kutlama görüntüleriyle ilgili de orada toplananların her yıl yapılan “Kudüs Günü” kutlaması yaptığını, bu kutlamanın yangının başlamasından önce başladığını ve kutlamanın yangın kutlaması olmadığını savundu.