İsrail'de Delta varyantı alarmı

İsrail hükümeti, ülkede koronavirüsün Delta varyantına ilişkin vakaların artışa geçmesi üzerine vatandaşlarına 10 günün ardından kapalı mekanlarda yeniden maske zorunluluğu getirdi.

İsrail'de Delta varyantı alarmı

İsrail’de ilk olarak iki okulda görülen Delta varyantı vakaları kısa sürede dört kattan fazla artarak 138’e ulaştı ve 12 ila 15 yaş arası çocukların aşılanması tavsiyesiyle birlikte önlemler de yeniden sıkılaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ev dışındaki tüm kapalı ortamlar için yeniden maske şartı getirildi. Bakanlık ayrıca, bu hafta sonu gerçekleştirilecek ŞGBTI ‘Pride’ etkinliğinden de özellikle bahsederek, büyük açık hava toplantılarında maske kullanımının altını çizdi.
İsrail’in 9.3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 55’i Pfizer-BioNTech aşısının her iki dozunu da aldı. Uygunluk geçen ay 12 ila 15 yaşındakilere uzatıldı, ancak bu yaş grubundaki katılım yetişkinlere göre daha düşük gerçekleşti.

İsrail’in salgınla müdahale koordinatörü Nachman Ash, nisanda yaptığı açıklamada İsrail’in nüfusunun yüzde 75’i koronavirüse yakalandıktan sonra aşılandığında veya doğal olarak bağışık olduğunda ‘sürü bağışıklığına ulaşılacağını’ söylemişti.

Ancak Delta varyantı vakalarındaki artış nedeniyle, bu oran ‘en az yüzde 80’e’ yükseltildi.

Sağlık bakanlığı, şu anda İsrail nüfusunun yaklaşık yüzde 65’inin aşılandığını veya koronavirüsten kurtulduğunu söyledi.