İsrail Savunma Bakanı, Lübnan'da vurulacak hedefler haritası gösterdi

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Hizbullah unsurlarının işaretlendiği Lübnan haritası gösterip "Bu bir hedef haritasıdır" dedi.

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan'da vurulacak hedefler haritası gösterdi

ABD’li haber kanalı Fox News’a konuşan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Tahran’ın nükleer faaliyetlerini tırmandırmasının işaretlerini görmeleri halinde İran hedeflerini vurmak için planları hazır tuttuklarını belirtti.

Elbette ellerinde hazır planlar olduğunu ve bunlar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Savunma Bakanı Gantz, saldırı öncesine kadar planlara nihai şeklinin verilmeyeceğinden söz etti.

“O zamana kadar, planları oluşturmaya, geliştirmeye, mümkün olan en yüksek profesyonel seviyeye çıkarmaya devam edeceğiz” ifadesini kullanan Gantz, yayın sırasında Lübnan’ın haritasını çıkardı.

İran’ın vekil güçlerine ait olduğunu söylediği kara güçleri, füzeler ve fırlatma tesislerinin işaretlendiği bir Lübnan haritası gösteren Gantz, Hizbullah’ın elinde ‘yüz binlerce’ roket ve füze olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Bu bir hedef haritasıdır. Her biri yasal şekilde, operasyonel ve istihbarati olarak teyit edilmiştir. Biz mücadeleye hazırız.”

‘Dünyanın İran’ı durdurmasının daha iyi olacağını’ dile getiren İsrail Savunma Bakanı, Biden’a, ABD’den bağımsız İran’ı vurabilecekleri mesajını gönderdi:

“İran’ın nükleer tırmandırması durdurulmalı. Aksi takdirde bağımsız durmak ve kendi kendimizi korumak zorundayız.”