İsrail işgali altındaki Filistin'de salgın alarmı: Tehlike çanları çalıyor

"Filistin'de tehlike çanları çaldı. Salgının mevcut seyri çok tehlikeli bir hal aldı" diyen Keyle, Filistin hastanelerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirterek, yoğun bakıma alınan ve entübe olan hasta sayısında da artış yaşandığını söyledi.

İsrail işgali altındaki Filistin'de salgın alarmı: Tehlike çanları çalıyor

Siyonist İsrail rejiminin işgali altındaki Filistin’de, tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir halk sağlığı sorunu olan koronavirüs salgını etkisini arttırarak sürdürüyor. Filistinliler, İsrail işgali nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanırken, İsrail’in aşıların Filistin’e girişini engellediği de bir gerçek. Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle’nin Arap Birliği ülkelerinin sağlık bakanlarının video konferans üzerinden düzenlediği ve COVID-19 salgınının yansımalarını konuştuğu toplantıda aktardığı veriler durumun vehametini gözler önüne serdi.

“Filistin’de tehlike çanları çaldı. Salgının mevcut seyri çok tehlikeli bir hal aldı” diyen Keyle, Filistin hastanelerindeki doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirterek, yoğun bakıma alınan ve entübe olan hasta sayısında da artış yaşandığını söyledi.

Hastanelerde tedavi imkanını artırmak için daha fazla yatak ve tıbbi ekipman temin etmeye çalıştıklarını aktaran Filistinli Bakan, çok sayıda hastada mutasyonlu virüs görüldüğüne işaret etti.

GÜNLÜK VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 27 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 397 kişinin testinin de pozitif çıktığı belirtildi.

Vakalardan 1891’inin işgal altındaki Batı Şeria’da, 208’inin Doğu Kudüs’te, 298’inin de abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tespit edildiği aktarıldı.

Böylece yaklaşık 5,2 milyon nüfusa sahip Filistin’de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 561’e, toplam vaka sayısının da 241 bin 286’ya yükseldiği kaydedildi.

Hastalardan 183’ünün durumunun ağır olduğu, 215 bin 235 kişin iyileştiği ifade edildi.