İsrail Savunma Bakanı Gantz: Bu sadece başlangıç

İsrail medyasına göre 80’e yakın uçak az önce Gazze’yi hedef aldı.

İsrail Savunma Bakanı Gantz: Bu sadece başlangıç

Siyonist İsrail rejimi Filistin’e yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail medyasına göre 80’e yakın uçak az önce Gazze’yi hedef aldı. Uçaklar Gazze’de 12 katlı bir binayı vurdu. Vurulan binanın Hanadi Kulesi olduğu aktarılırken, saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırı sonrası çevredeki binalarda da hasar meydana geldiği aktarılıyor

21:21
Hamas’tan yapılan açıklama Tel Aviv’in 130’dan fazla roket ile hedef alındığı duyuruldu.
21:26
Gazze’den Tel Aviv’e atılan füzelerden biri bir otobüse isabet etti.
21:48
ABD’nin, İsrail’in güvenliğine ve kendini savunma hakkına verdiği desteğin temel olduğunu ve bundan asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Beyaz Sözcüsü Jen Psaki, Gazze’den İsrail’e düzenlenen roket saldırılarını kınadı. Başkan Joe Biden’ın Kudüs ve Gazze’deki gelişmelerle alakalı her gün bilgilendirildiğini ifade eden Psaki, “Başkan, geçen haftadan bu yana ekibini üst düzey İsrailli ve Filistinli yetkililerin yanı sıra Ortadoğu liderleriyle yoğun bir şekilde ilişki kurmaya yönlendirdi” dedi.
21:59
Hamas Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada ”Savaşı düşman İsrail başlattı, hesaplaşma zamanı geldi denildi.
22:19
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Filistin-İsrail çatışmasının tüm taraflarını itidal sergilemeye ve gerilimi daha da tırmandıracak adımlardan uzak durma çağrısında bulundu.
Zaharova, yazılı açıklamasında, Kudüs ve Gazze’deki durumun son derece gerilimli olduğunu belirterek, “Moskova, bu tehlikeli gelişmelerden dolayı endişe duyuyor. Milliyeti veya dini ne olursa olsun sivillere saldırıları şiddetle kınıyoruz. Tarafları itidal sergilemeye ve gerilimi daha da tırmandıran adımlar atmamaya çağırıyoruz. Ürdün-İsrail barış anlaşmasında belirlenen Küdüs’teki kutsal mekanlara ilişkin statükoya ve Birleşmiş Milletler’in bu şehirle ilgili meşhur kararlara uyulmasının önemli olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı.
22:33
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs ve Gazze’de meydana gelen gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.Trump, “Ben görevdeyken ‘barış idaresi’ olarak biliniyorduk, zira İsrail’in düşmanları, ABD’nin İsrail’in yanında güçlü bir şekilde durduğunu ve İsrail’e saldırılırsa hızlı bir şekilde misilleme olacağını biliyorlardı. Biden yönetiminde dünya daha şiddetli ve istikrarsız hale geliyor çünkü Biden’in zayıflığı ve İsrail’e desteğindeki eksiklik, müttefiklerimize yönelik yeni saldırılara yol açıyor” ifadelerini kullandı.
22:49
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ”Kudüs için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Gazze’yi Kudüs’e bağlayan denklem, direniş ile kimlik eşitliği anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.
22:51
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ”Hamas ve İslami Cihad büyük bir bedel ödeyecek” açıklamasını yaptı.
22:55
İsrail Savunma Bakanı Gantz, ”Gazze’ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç” açıklamasını yaptı.

Gantz’in ardından açıklama yapan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, “Gazze’de 500 hedefi vurduk, onlarca teröristi öldürdük ve çok sayıda altyapı tesisini imha ettik” dedi.

22:59

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ”Gazze’de şehit sayısı 10’u çocuk olmak üzere 30’a yükseldi, 203 kişi yaralandı” denildi.