“İsrail durmalıdır aksi halde biz cevap vermeye hazırız”

Hizbullah genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan direnişinin ırkçı İsrail rejiminin her saldırısına uygun cevaplar vereceğini söyledi.

“İsrail durmalıdır aksi halde biz cevap vermeye hazırız”

El Ahd haber ajansının bildirdiğine göre Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bugün İsrail ile yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah Lübnan’a yapılacak her saldırıya uygun cevap verileceğini açıkça ortaya koymuştur. İsrail, Lübnan’ın hesaplaşmak veya kabiliyetini test etmek için bir açık alan olmadığını bilmelidir” dedi.

Lübnan’ın savunucuları olduğunu vurgulayan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “İsrail durmalıdır; aksi halde biz cevap vermeye hazırız” dedi.

“Biz, Hizbullah olarak bu cevabı uygun bulduk; bırakın bu işin yorumunu ve değerlendirmesini İsrail yapsın” diyen Şeyh Namim Kasım, Hizbullah’ın tüm dünyanın şahit olduğu bir saldırıya cevap verdiğini belirtti ve “Biz bunun karşısında sessiz kalamazdık” diye konuştu.

Hizbullah bugün yaşanan gelişmelerle ilgili bir bildiri yayımlayarak İsrail rejiminin işgali altındaki Şeba Çiftliklerine yapılan roket saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

El Menar televizyonundan yayımlanan bildiride “Siyonist rejimin Perşembe günü el-Cermuk ve Şevakir bölgelerine yaptığı saldırıya cevaben İslami Direniş’in ‘Şehit Ali Muhsin Kamil’ ve Şehit Muhammed Kasım Tahhan’ birlikleri bugün saat 11.15’te Siyonistlerin Şeba Çiftlikleri’ndeki üssünün yakınındaki boş araziyi 122 milimetrelik roketlerle vurdu” ifadelerine yer verilmişti.