İsrail, Biden'a tebriğini 'İran tehdidi' hatırlatmasıyla sundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Biden ve Harris'i "tarihi devir teslim töreni dolayısıyla" kutlayarak 'İran tehdidi'nden bahsetti.

İsrail, Biden'a tebriğini 'İran tehdidi' hatırlatmasıyla sundu

Resmen ABD Başkanı olan Joe Biden’ın ilk mesajında “Tanrı Amerika’yı ve askerlerimizi korusun” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Kongre Binası’nda düzenlenen yemin töreniyle birlikte ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris yemin etti. ABD’nin yeni yönetimi ile ilişkiler için kollarını sıvayan ülkelerden ise tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Biden ve Harris’i “tarihi devir teslim töreni dolayısıyla” kutlayarak ‘İran tehdidi’nden bahsetti.

Netanyahu ABD’nin yeni yönetimine, “Başkan Biden, sizinle yıllara dayanan sıcak bir kişisel dostluğa sahibiz. ABD-İsrail işbirliğini güçlendirmek, İsrail’in Arap dünyasıyla barış sürecini genişletmek ve başta İran’ın oluşturduğu tehdit başta olmak üzere ortak mücadeleleri göğüslemek için sabırsızlık duyuyorum.” mesajını iletti.

Netanyahu ‘Arap dünyasındaki barış’ konusunda da umudunu şöyle ifade etti:

“Başkan Biden, sizinle yıllara dayanan sıcak bir kişisel dostluğa sahibiz. ABD-İsrail işbirliğini güçlendirmek, İsrail’in Arap dünyasıyla barış sürecini genişletmek ve başta İran’ın oluşturduğu tehdit başta olmak üzere ortak mücadeleleri göğüslemek için sabırsızlık duyuyorum.”