İsrail Başbakanı Netanyahu: İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin vermeyeceğim

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İran'ın İsrail'i ortadan kaldırma soykırım hedefini gerçekleştirmek için nükleer kapasiteye sahip olmasına asla izin vermeyeceğim" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin vermeyeceğim

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ülkesinin İran’a karşı kendisini korumaya devam edeceğini ve Tahran yönetiminin nükleer silaha sahip olmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

İsrail’i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Netanyahu, İran’ın Natanz Nükleer Tesisleri’ne dün gerçekleşen ve Tahran yönetiminin İsrail’i suçladığı saldırıya ilişkin konuşmadı.

İran’ın nükleer silaha sahip olma hedefinden asla vazgeçmediğini savunan Netanyahu, “İsrail’in Başbakanı olarak benim politikam açık. . İsrail, İran’ın saldırganlığına ve terörizme karşı kendisini savunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Austin ise ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin “İsrail’in bölgedeki güvenliğini ve niteliksel askeri üstünlüğünü” desteklediğini belirtti.

Netanyahu ile yaptıkları görüşmede bölgesel tehditler ve diğer güvenlik sorunları karşısında iki ülke arasında uzun süredir devam eden savunma ilişkilerini ele aldıklarını dile getiren Austin, İsrail ile Arap ve Müslüman ülkeler arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasını desteklediklerini sözlerine ekledi.