İsrail 13 katlı binayı vurmuştu: Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunuldu

İsrail'in Gazze'de 13 katlı binayı bombalamasına ilişkin bina sahibi tarafından Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) suç duyurusunda bulunuldu.

İsrail 13 katlı binayı vurmuştu: Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunuldu

İsrail ordusu, geçtiğimiz 15 Mayıs’ta Gazze’de bulunan Associated Press (AP) ve Al Jazeera gibi uluslararası televizyon kanallarının kullandığı 13 katlı bir binayı bombalamıştı. Binanın sahibi Cevad Mehdi konuyla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

KMehdi, İsrail’in sivillerin kullandığı binayı yıkmasından dolayı uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini söyleyerek Bu amaçla dün UCM’ye resmi şikayette bulunduğunu aktardı. Mehdi, yargılama prosedürlerini başlatması için Brüksel merkezli Uluslararası İnsan Hakları Örgütü AFD’ye vekalet verdiğini ifade etti.

AFD’nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada da Mehdi adına UCM Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek binanın, yasalar ve uluslararası anlaşmalar gereği sivil tesislerin hedef alınması yasak olan yerlerden olduğu vurgulandı. Açıklamada, uluslararası anlaşmaları ihlal etmenin ve sivil binayı yıkmanın, UCM tarafından soruşturma başlatılmasını gerektiren ‘tam teşekküllü savaş suçu’ olduğuna işaret edildi.