İspanya’da Podemos binasına molotoflu saldırı

İspanya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı Unidas Podemos partisinin Cartagena kentindeki binasına patlayıcı madde ile saldırı düzenlendi.

İspanya’da Podemos binasına molotoflu saldırı

İspanya’da Podemos Partisi’nin ülkenin Murcia kentinin Cartagena bölgesinde yer alan Genel Merkezi’ne molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Saldırıya ilişkin Partiden yapılan açıklamada, parti binasına sabaha karşı patlayıcı madde ile saldırı gerçekleştirildiği, bina girişinde yangın çıkarıldığı, ayrıca bina camlarına sprey boya ile “devlet terörizmine hayır” ve hakaret içerikli yazılar yazıldığı belirtildi.

Podemos Partisi lideri Pablo Iglesias, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Genel Merkez binasına düzenlenen saldırı için “Aşırı sağcıların sokak terörü bizi korkutamayacak. Şiddete ve onların saldırılarına karşı demokrasi, ifade özgürlüğü ve sosyal adalet için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sözkonusu saldırı son 2 yıl içinde parti binasına yapılan 6. saldırı olarak kayda geçti. Saldırılardan birinde parti merkezinin duvarlarına Nazi sembolleri çizilmişti.