İsmi verilmeyen AKP kaynağı: "Parti için çok ciddi bir kriz, Cumhur İttifakı’nın koşulları ortadan kalkabilir"

BBC Türkçe'ye konuşan AKP'li kaynak, "Bu kriz, Soylu’nun gitmesi ve Cumhur İttifakı'nın zorunlu koşullarının ortadan kalkmasına neden olabilir" dedi.

İsmi verilmeyen AKP kaynağı:

Ülkücü çete lideri Sedat Peker’in evine yapılan baskınla ilgili olarak dile getirdiği iddiaları reddeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ismi verilmeyen bir Hükümet yetkilisinden yalanlama geldi.

Dikkat çekici gelişmenin aracısı BBC Türkçe’de yer alan bir haber oldu. Habere göre bir Hükümet yetkilisi, Peker’in evine yapılan baskınla ilgili iddialarına ilişkin Soylu’nun sözleri için “Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil. O operasyonda Peker’in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor” dedi.

Aynı yetkili Ağar’la ilgili de “Bu tarz işlerle malına mal kattığı sürekli kulağımıza çalınıyordu. Çok değerli olan o limanla ilgili iddialar doğru. Burada Aliyev’in başlattığı bir operasyonla limanın alındığı ve ‘FETÖ’ iddiasının asılsız olduğu zaten dillendirilen, parti içerisinde konuşulan bir şeydi. Bu iddia doğru. Limana el koymak için yapmışlar” şeklinde konuştu.

“PARTİ İÇİN ÇOK CİDDİ KRİZ SÖZKONUSU”

Haberde görüşlerine yer verilen ve “AKP’li bir kaynak” olarak bahsedilen kişi de “Parti için çok ciddi bir kriz söz konusu. Herkes Cumhurbaşkanı’nın takınacağı tutumu bekliyor. Parti içerisinde Tayyip Bey’in daha fazla suskun kalmaması isteniyor. Çünkü bu iddialar doğrudan Cumhurbaşkanını hedef almasa bile hem ona hem de AK Parti’ye zarar veriyor.” diye konuştu.

AKP’li kaynağın diğer açıklamaları da şöyle oldu:

“Parti için çok ciddi bir kriz söz konusu. Herkes Cumhurbaşkanı’nın takınacağı tutumu bekliyor. Parti içerisinde Tayyip Bey’in daha fazla suskun kalmaması isteniyor. Çünkü bu iddialar doğrudan Cumhurbaşkanını hedef almasa bile hem ona hem de AK Parti’ye zarar veriyor.”

“Cumhurbaşkanı’nın Cumhur İttifakı ile ittifak koşulu olan Soylu’dan ve onun ile Albayrak arasında yaşananlardan rahatsız olduğu, ittifakın AKP açısından çok bağlayıcı olduğu ve bunun rahatsızlık yarattığı zaten biliniyor.

Bu süreç, Soylu’yu hükümet içerisinde daha pasif bir pozisyona çekmekle ya da doğrudan istifasıyla sonuçlanabilir. Bunu bizzat ‘devletin’ kendisi yapıyor olabilir. Bu kriz, Soylu’nun gitmesi ve Cumhur İttifakı’nın zorunlu koşullarının ortadan kalkmasına neden olabilir. Soylu bir anda görevden alınarak parti dışında bırakılamaz belki ama daha önce de partide istenmeyen kişilere yapıldığı gibi parti içerisinde etkisiz hale getirilmesinin taşlarını döşeyen bir süreç olabilir. Ya bu savaş giderek çirkinleşir ve iddialarda adı geçen aktörlerin sayısı artar ya da Soylu istifaya zorlanır.”